Marraskuussa 2011 Kuusamon, Ranuan ja Taivalkosken perusturvajohto kokoontui yhteen. Oli tunnistettu, että Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä on ajautumassa kriisiin. Huoli oli vallannut koko valtakunnan ja tuntui siltä, että hätääntyneinä oltiin tarttumassa vääriin keinoihin. Täällä todettiin, että rakenteelliset ratkaisut eivät auta, ylhäältä alas valuva muutos on auttamatta voimaton, paperille jäävät selvitykset ja suunnitelmat vain lamaannuttavat ja pieneen pipertelyyn ei ole aikaa. Päätettiin nostaa ihminen keskiöön ja tehdä Hyvän Elämän Vallankumous.

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kanoille uudet sängyt?

Se oli vain viesti vastaajassani: Unikulmasta päivää. Meidän toimitusjohtajamme oli jostain kuullut että teillä siellä Kuusamossa asioita tehdään rohkeasti uudella tavalla. Teillä on siellä pari kanalaakin.  Voitko soitella takaisin?

Soitinhan minä. Soitan aina kun jättää viestin. Sekin meni vastaajaan. Kysyin että ajattelitteko tarjota meidän kanoille sänkyjä.

Lopulta tavoitimme toisemme. Eivät he ajatelleet tarjota kanoillemme sänkyjä mutta olivat kyllä kiinnostuneita vanhustenhuollon kehittämisestä, uusista trendeistä jne. ja lupasivat tulla käymään ihan lähiaikoina ja tuovansa mukana vieraita ja kiinnostuneita myös Saksasta.

Keskusteluissa sovimme, että vieraidemme pääkohde on hyvän elämän vallankumouspalkinnon vuonna 2012 voittaneet asumisen ja kuntoutumisen yksiköt.

Tervetuloa. Huomaatte että me ei tehdä mitään ihmeellistä. Olemme kyllä lopettaneet resurssi-itkun, alkaneet kuuntelemaan asiakkaita, muuttaneet työntekijöiden työvuoroja asiakastarpeiden mukaisesti, ottaneet leijonilta telttasaunan vanhustenhuollon yksikköömme, uudistaneet kuntosalimme jne. mutta kaikki nämä ovat ihan tavallisia hommia. Olemme ns. menneet mukavuusalueen ulkopuolelle ja alkaneet miettimään asioita uudella tavalla. Mielellämme otamme vieraita vastaan sillä haluamme myös saada palautetta toiminnastamme ja oppia koko ajan uutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti