Marraskuussa 2011 Kuusamon, Ranuan ja Taivalkosken perusturvajohto kokoontui yhteen. Oli tunnistettu, että Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä on ajautumassa kriisiin. Huoli oli vallannut koko valtakunnan ja tuntui siltä, että hätääntyneinä oltiin tarttumassa vääriin keinoihin. Täällä todettiin, että rakenteelliset ratkaisut eivät auta, ylhäältä alas valuva muutos on auttamatta voimaton, paperille jäävät selvitykset ja suunnitelmat vain lamaannuttavat ja pieneen pipertelyyn ei ole aikaa. Päätettiin nostaa ihminen keskiöön ja tehdä Hyvän Elämän Vallankumous.

tiistai 16. lokakuuta 2012

Terveisiä Ranualta


Ranuan perusturvajohtaja Helena Pekkala-Vilhunen on
intensiivisesti mukana Hyvän Elämän Vallankumousta
suuntaavassa pitkässä johtamisvalmennuksessa.

Olen hyvin otettu siitä, miten ennakkoluulottomasti olette Kuusamossa lähteneet toteuttamaan koulutuksemme antia käytännössä, ja varsinkin siitä, että miten paljon te olette onnistuneet lisätä ihmisen hyvää elämää ja paikkakuntalaisten hyvinvointia. Olette toteuttaneet monia hyvän elämän vallankumouksia perusturvan laajoilla ja haasteellisilla tantereilla. Miten paljon olen teiltä oppinut ja voimistunut saavutuksistanne. Olen ylpeä siitä, että saan olla mukana tässä Hyvän Elämän Vallankumouksessa.
Olen esittänyt mottonani koulutuksen aikana, että uskon ihmisen kykyyn muuttua. Uskoni on vahvistunut. Minun tehtävänä on levittää vallankumousaatetta Ranualle, haastaa ranualaiset kolleganne ennakkoluulottomuudessa ja saada heidät toteuttamaan ranualaista rohkeutta ihmisten hyvän elämän vallankumouksessa. Pysäyttää heidät kuulemaan, mitä minulla on sanottavaa. Niilo, propagandajohtaja, ja te muut, levittäkää tietoa saavutuksistanne myös kohti pohjoisen keskuksia, kairoja ja tuntureita.
Come on, Rohkea Ranua, olethan myös Ennakkoluuloton!  Äiti, teen tätä vallankumousta ennen kaikkea sinun hyvän elämäsi jatkumiseksi sittenkin, jos me emme enää kenties voi jatkaa kotona yhdessä, Helena, Tuula ja Oili.

3 kommenttia:

 1. Mottosi on juuri näin! Ihmisellä on kyky muuttua, se vain tarvitsee halua ja motiivaatiota. Maailma ympärillämme muuttuu jatkuvasti - miksi me emme voi muuttua? miksi me emme voi tuoda esille kykyjämme? Helena, sinulla on ainesta katsoa tulevaisuuteen! Hienoa!

  VastaaPoista
 2. Helena on uskaltanut olla Rohkea. Meillä Ranualla Hyvän Elämän Vallankumous on saanut lähtölaukauksen vuoden 2013 alussa. Ihmiset ovat innostuneita ja valmiita laittamaan oman persoonansa likoon. "Antaessaan saa" pitää tässäkin asiassa paikkansa, hyvä palaa takaisin ja positiivisuus kantaa vaikeina hetkinä. Takapakkeja voi tulla, mutta usko hyvän elämän vallankumoukseen antaa voimia. Tästä on hyvä jatkaa!

  Tarja, Ranuan perusturvalautakunnan pj.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, Ranua! Tsemppiä ja iloa Hyvän elämän vallankumoukseen, se kannattaa!

  VastaaPoista