Marraskuussa 2011 Kuusamon, Ranuan ja Taivalkosken perusturvajohto kokoontui yhteen. Oli tunnistettu, että Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä on ajautumassa kriisiin. Huoli oli vallannut koko valtakunnan ja tuntui siltä, että hätääntyneinä oltiin tarttumassa vääriin keinoihin. Täällä todettiin, että rakenteelliset ratkaisut eivät auta, ylhäältä alas valuva muutos on auttamatta voimaton, paperille jäävät selvitykset ja suunnitelmat vain lamaannuttavat ja pieneen pipertelyyn ei ole aikaa. Päätettiin nostaa ihminen keskiöön ja tehdä Hyvän Elämän Vallankumous.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Kuka kirjoittaa tästä blogin?


Entiseen ei ole paluuta! Se on lause, joka tulee Hyvän Elämän Vallankumoukseen osallistuneilta työntekijöiltä. Olemme ihailtavan itsekriittisesti muuttaneet omia toimintatapojamme, tavoitteena lisätä yhteisöjemme kaikkien jäsenten hyvinvointia.

Arkemme koostuu elämyksistä, osallisuudesta ja valinnoista. Olemme pyrkineet pois näennäisestä asiakaslähtöisyydestä ja vahvistaneet oikeaa asiakaslähtöisyyttä. Mitä on oikea asiakaslähtöisyys? Se  on sitä, kun tunnistaa asiakkaan voimavarat, keskitytään niihin eikä pelkästään rajoitteisiin, tuetaan mahdollisimman normaalia arkea ja annetaan asiakkaille mahdollisuus olla oikeasti osallisena omassa arjessaan.

Meillä jokainen päivä on namipäivä! Luovuuden käyttö on sallittua, siihen itseasiassa houkutellaan ja sillä hekumoidaan. Onnistumisista ja iloista nautitaan yhdessä. Vahvistamme kaikkea sitä hyvää, mitä toivomme jatkossakin tapahtuvan. Tietoisesti olemme halunneet tuoda julkiseen keskusteluun ja tietoisuuteen sitä kaikkea hyvää, mitä meillä arjessa tapahtuu.  Kun porukalla jotain uutta taas ideoidaan, joku aina huudahtaa: "Kuka tekee tästä blogijutun?"

Uusia vallankumoustekoja olemme jälleen päättäneet. Ensi viikosta alkaen meidän aamut alkavat tuoreen sämpylän tai leivän paistamisella. Huomenna saamme leikkiä ja laulaa perinnelauluja eskarilaisten kanssa, ensi viikolla Naisten päivänä meillä on muotinäytös, kevätpäivän tasaus tarkoittaa meillä Ylistystä valolle - se näkyy hyvinvointipäivänä ja hemmotteluhetkinä. Pääsiäismunamaalaustalkoot on tulossa, kuten myös tietenkin Vapputanssit ja yhteinen Vappulounas. Saisimmekohan sopimaan vielä johonkin pilkkikisat?

Olemme siis jatkossakin näkyvillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti