Marraskuussa 2011 Kuusamon, Ranuan ja Taivalkosken perusturvajohto kokoontui yhteen. Oli tunnistettu, että Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä on ajautumassa kriisiin. Huoli oli vallannut koko valtakunnan ja tuntui siltä, että hätääntyneinä oltiin tarttumassa vääriin keinoihin. Täällä todettiin, että rakenteelliset ratkaisut eivät auta, ylhäältä alas valuva muutos on auttamatta voimaton, paperille jäävät selvitykset ja suunnitelmat vain lamaannuttavat ja pieneen pipertelyyn ei ole aikaa. Päätettiin nostaa ihminen keskiöön ja tehdä Hyvän Elämän Vallankumous.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Välillä on aurinko paistanut

Aloitettiin vesisateessa, lopettiin lumisateessa, välillä on aurinko paistanut.

Olemme nähneet usvan keskeltä sellaista, mitä emme aiemmin huomanneet. Ennen vallankumousta olemme menneet niin kuin koulussa opetettiin. Tähän vallankumoukseen emme ole tarvinneet emmekä käyttäneet lisäbudjettia, vaan olemme todenneet, että niukkuudessa luovuus kukkii ja luovuudesta syntyy jopa taloudellisia säästöjä mm. järkevällä työvuorosuunnittelulla.

Työvuoroja olemme suunnitelleet asiakaslähtöisesti, josta hyötyvät myös työntekijät. Työn sisältöjä on kehitetty, olemme lähes paperiton sairaala ja hiljaista on raporteillakin. Aukioloaikoja on muutettu asiakasystävällisiksi mm. röntgenissä ja labrassa. Psykiatrin puolen kehitys toi yksikölle ensimmäisen vallankumouspalkinnon.

Uudet tuulet puhaltavat. Asiantuntijuutta on saatu lisää: mm. syöpähoitaja, asiantuntija fysioterapeutti ja lääkehoitaja.

- Triagea eli hoidon kiireellisyydenarviointia on ajettu sisään.
- Kuntouttavaa työotetta on kehitetty ja kehittäminen jatkuu
- Ajanvarauksettoman vastaanoton kehittäminen on vallankumousagendalla seuraavana vuorossa.
- Ruokahuollon ja tukipalveluiden yhteisiä prosesseja on kehitetty - soppa on saatu sakeammaksi, puuro helpommin syötäväksi ja syötettäväksi, graavikalan osalta taistelu jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti