Marraskuussa 2011 Kuusamon, Ranuan ja Taivalkosken perusturvajohto kokoontui yhteen. Oli tunnistettu, että Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä on ajautumassa kriisiin. Huoli oli vallannut koko valtakunnan ja tuntui siltä, että hätääntyneinä oltiin tarttumassa vääriin keinoihin. Täällä todettiin, että rakenteelliset ratkaisut eivät auta, ylhäältä alas valuva muutos on auttamatta voimaton, paperille jäävät selvitykset ja suunnitelmat vain lamaannuttavat ja pieneen pipertelyyn ei ole aikaa. Päätettiin nostaa ihminen keskiöön ja tehdä Hyvän Elämän Vallankumous.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Vauhdikas vuosi :)

Potkurilla koulutukseen!
Tuvilla ja kotihoidossa kulunut vuosi on ollut vauhdikasta. Uusia tilanteita on tullut yhteistyön ja työn muutoksen myötä. Haasteita meillä on paljon ja yksi kerrallaan olemme yhdessä vieneet asioita loistavasti eteenpäin, pikku hiljaa ja asiakasta huomioiden. Työvuoromuutokset, kannettavat, kirjaaminen ja arjen ilot ovat osana arkipäivää.

Liikkumisen ilo niin tuvulla kuin kotihoidossa on ollut kantavana teemana viime vuonna. Kotihoidossa tantenpyöräily oli viime kesän hitti. Toivottavasti kevättalven iloksi ja hitiksi pääse ystävänpäivälahja: kirkkaan punainen potkuri. Hyvä asia on, kun potkuri on liikenteessä: hoitaja potkuttelee päivän reitit, potkuria hyödynnetään asiakkaan asioinnin mahdollistamiseen ja turvalliseen sekä mielekkääseen ulkoiluun. Eipä haittaa vaikka vaikka asiakas lykkää välillä hoitajaa :)

Potkurista tulee vaan niin hyvä mieli..... silmissä näkkee sen appelsiinimainoksen, jossa mummo potkuttelee hurjaa vauhtia ja huutaa: helemat paukkuu ja jahvat tulloo!!!! Aurinkoisia kelejä ulkoiluun!

- Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti