Marraskuussa 2011 Kuusamon, Ranuan ja Taivalkosken perusturvajohto kokoontui yhteen. Oli tunnistettu, että Suomen sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmä on ajautumassa kriisiin. Huoli oli vallannut koko valtakunnan ja tuntui siltä, että hätääntyneinä oltiin tarttumassa vääriin keinoihin. Täällä todettiin, että rakenteelliset ratkaisut eivät auta, ylhäältä alas valuva muutos on auttamatta voimaton, paperille jäävät selvitykset ja suunnitelmat vain lamaannuttavat ja pieneen pipertelyyn ei ole aikaa. Päätettiin nostaa ihminen keskiöön ja tehdä Hyvän Elämän Vallankumous.

perjantai 8. helmikuuta 2013

Vallankumousta katsomaan

Reilu vuosi me ollaan saatu seurata vallankumouksen etenemistä. Kun te Vesan ja Niilon johdolla päätitte tehdä, ei vallankumouksellisia ajatuksia vielä kuulunut. Odoteltiin valtiovallan ratkaisuja kautta maan ja ihmeteltiin mitä pitäisi tehdä. Kuusamossa asiat ovat toisin - siellä on totuttu tekemään itse. Nyt täällä etelässä ihmiset puhuvat vallankumouksesta. Että sellainen tarvittaisiin. Että nyt ei voi enää odottaa. Että nyt asukkaat on nostettava keskiöön, osallistumaan ja päättämään omasta elämästään. Että ihan aletaan tekemään asioita reippaasti säännöistä ja vanhoista - niin kuin hyvä tulee. Vähän arkista anarkiaa, tavoitteena kaikkien hyvä elämä.
Sitä te olette nyt tehneet. Tuntuu, että kaikki hyvä on mahdollista. Teillä oli pieni kysely vallankumousjoukolle ihan vain uuden talon kylpyammeista. Kysymys ja vastaukset näytti tältä;
 
 
 
Kenenkään mielestä ei ollut tarpeen jättää pois tai siirtää edes kylpyameiden tuloa, vaikka se on käytännössä mahdotonta. Eikä sitten oikeasti ole sitä. Kuusamossa. Muualla olisi.
 
Olemme käyneet katsomassa miten etenette. Telttasauna oli uskomaton. Kanat eivät ole vain kanoja vaan vaikuttavat kaikkeen. Ruoka on muuttunut. Odotamme innolla ruokablogia. Hyvää elämää se on. Terveyskeskuksessakin tunnelma on paremapi kuin monessa eteläisessä kahvilassa.
 
Vallankumous on lähtenyt leviämään Ranualle. Ensi viikolla se jatkuu Taivalkoskella. Ei mikään ihme, kun perusturvajohtajat molemmista olivat seurassanne. Helmikuun lopussa tulemme katsomaan mitä kaikkea on tapahtunut - jännittävää tavata teidät kaikki. Vallankumouslaiset.
 
Onko jotain mitä haluaisit meidän miettivän jo ennakkoon? Onko jotain, mihin ehdottomasti kannattaa tutustua? Voit lähettää meille tietoa ja tunnelmia Kuusamosta. Sähköpostia Jaana Utille ja Ville Mäkelälle. Me olemme Tamora Oy:stä molemmat ja olemme hieman kannustaneet vallankumoukseen, Ennenkaikkea haluamme kertoa muille askeleistanne hyvän elämän puolesta.
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti